LjHabitat

43

LjHabitat Edition 24

Based around the concept of three distinct living areas, two barns are connected by a glass pavilion, enabling the two timber- clad structures to hold their own and take advantage of the view. “The barns are clad in treated Accoya vertical timber, which was selected to withstand the exposed conditions and naturally age and grey over time,” says Tony. “The pavilion is purposely non-descript to allow the barns to stand proud, however a natural stone wall was used to connect the three spaces and act as a shield against prevailing winds.” Each structure serves a specific purpose here, with barn one housing the master bedroom suite which is connected to a mud room, laundry and garage. The glass pavilion holds the living space, featuring the kitchen, dining and living rooms, and barn two is the kids’ and guest wing, with three bedrooms, a bathroom and a lounge space. Tony cites the contrast between the transparent pavilion and bunkered barns as a highlight of the project. “This juxtaposition is emphasised in the built form and also the internal program, and is reflective of animal life on a farm,” he says.

www.kuwee.com

Powered by